KORONAVÍRUS GYORSTESZT

Koronavírus gyorsteszt
Koronavírus gyorsteszt
Besthetics Medical Centers

Mi az a koronavírus gyorsteszt?

Besthetics Covid-19 test

A koronavírus SARS-CoV-2 gyorsteszt az ujjbegy megszúrását vett vérből kimutatott ellenanyag vizsgálat. 10 perces eredmény

Nem a vírust mutatja ki, hanem a vírus szervezetbe jutását követően az immunrendszer során termelődő két ellenanyagot (IgM és IgG).
Az IgM a fertőzés korai szakaszában termelődik és meglévő vagy nemrég lezajlott fertőzésre utal, az IgG valamivel később jelentkezik a fertőzés 5 – 7. napjától termelődik, és hosszú távon a szervezetben maradhat.

Semmilyen vizsgálat nem biztos 100%-ban, de ez a vizsgálat nagy pontosságú nak tekinthető.

Diagnosztikus szenzitivitás és specificitás

Klinikai tanulmányt végeztek 170 vérmintával. A COVID-19 IgM/IgG tesztek eredményeit összehasonlították nukleinsav kimutató tesztekkel (PCR). Az IgM és IgG tesztek diagnosztikus specificitása és szenzitivitása az alábbiak szerint alakult.

IgM kimutatás összehasonlítása:
Referenciák
PCR tesztek kimutatási eredményei Összes eredmény Pozitív Negatív
CORE IgM tesztek eredményei Pozitív 78/ 0 /78 Negatív 5 /87/ 92 Összes eredmény 83 /87 /170

Tehát az IgM kimutatás szenzitivitás 94 % (78/83), az IgM kimutatás specifitása pedig 100 % (87/87), a teljes egyezés pedig 97.1 %-os (165/170)

IgG és IgM kimutatások összehasonlítása Referenciák
SARS-CoV-2 PCR kimutatási tesztek eredményei Összes eredmény Pozitív Negatív CORE IgM és IgG eredményei Pozitív 81 /0 /81 Negatív 2/ 87/ 89 Összes eredmény 83 / 87 /170

Tehát az IgM és IgG kimutatás szenzitivitása 97.6 % (81/83), az IgM és IgG kimutatás specifitása pedig 100 % (87/87), a teljes egyezés pedig 98.8 %-os (168/170)

A vizsgálatok szerint a teszt nem ad keresztreakciót a következőkkel: influenza A vírus, influenza

A koronavírus teszt elvégzését követően kb. 10 perc múlva a kórelőzmény (amely a jelentkezéskor kitöltött kérdőíven szerepel) és a vizsgálat eredménye alapján meg tudjuk mondani hogy az elmúlt időszakban már átesett-e a betegségen, vagy jelenleg is zajlik a betegsége tünetmentesen, vagy azt tudjuk megállapítani, hogy az ön szervezete nem termelt még kimutatható mennyiségű ellenanyagot a vírus ellen.


IgM és IgG kimutatás szenzitivitása
a vírus kimutathatósága a 
fertőzéstől számított 5 + nap elteltével várható

A fertőzés kezdeti szakaszában előfordulhat, hogy a szervezet még nem termel kimutatható mennyiségű ellenanyagot, így a tesztet bizonyos esetekben 1- 2 hét múlva érdemes megismételni.

Kinek javasolt a koronavírus teszt ?

Mindenkinek, aki szeretné megtudni, hogy a szervezete termel-e és ha igen milyen fajta ellenanyagokat a koronavírus fertőzés ellen, azaz tünetmentesen vagy enyhe-középsúlyos, vagy akár influenzaszerű tünetekkel (pl. láz, köhögés, fáradtság, izom vagy végtag fájdalom, mellkasi fájdalom, hidegrázás stb) és ha korábban átesett-e már a koronavírus fertőzésen.

Akinek légúti fertőzésre utaló tünetei, panaszai vannak (hőemelkedés, láz, köhögés, torokfájás, mellkasi fájdalom)
aki az elmúlt 2 hétben külföldön tartózkodott
aki feltehetően érintkezett új koronavírus fertőzött beteggel az elmúlt 2 hétben

Külföldről érkezőknek SARS-CoV-2 covid-19 PCR vagy gyors teszt

FEKVŐBETEG FELVÉTEL ELŐTT a betegfelvételkor általános előszűrés, illetve koronavírus GYORSTESZT elvégzése kötelező.  javaslatként :  a kórházi ellátást előtt és után igénylő betegeknek is: A SARS-CoV-2 tesztet műtét vagy beavatkozás előtt maximum 4 nappal el kell végezni.

Fogorvosi beavatkozás előtt vagy utan.

Javasolt:

Bármilyen munkahely ahol többen dolgoznak egy térben, Például minden egészségügyi dolgozóján, Bank, Posta, Futárok, konyhai dolgozok, éttermi dolgozók, kiszolgálok, Üzlet helységek, bevásárló koszpontokban, ügyfél szolgalatok és igy tovább…

Munka ellatoknak:  Nemcsak a magánszemélyek jelentkezhetnek Koronavírus tesztre, Munkáltatók is kezdeményezhetik a munkavállalóiik ellenőrzését, Szabadon kiválaszthatja mely szolgáltató partnerünknél szeretné a koronavírus tesztet elvégeztetni. A lehetőséget munkáltatói célzott szolgáltatásként is javasolt. Kiszállást és csoportos kedvezményes áron végzünk a Koronavírus teszteket.

PCR – Teszt / Az új koronavírus (2019-nCoV) vírus örökítő anyagot kimutató PCR vizsgálat

Július 15-től Magyarország színkódos jelölést (zöld, sárga, piros) vezet be a beutazási korlátozások szabályozására. Sárgával jelölt országok: Bulgária, Portugália, Románia, Svédország, Nagy-Britannia, Norvégia, Oroszország, Szerbia, Japán, Kína, USA. Vörös kategóriába tartozik: Albánia, Bosznia, Fehéroroszország ,Koszovó, Észak-Macedónia, Moldova, Montenegro, Ukrajna, minden ázsiai ország Japán és Kína kivételével, minden afrikai ország, minden amerikai ország az Egyesült Államok kivételével, Ausztrália és Óceánia. Zöld kategóriába tartozik: minden olyan állam, amely nincs sárga vagy piros jelzéssel ellátva.

Magyar állampolgárokra vonatkozó szabályozás:
(ideértve a más állampolgárságú magyar állampolgár családtagjait, személyek és családtagok állandó tartózkodási engedéllyel Magyarországon, valamint személyek, akik a Bevándorlási Hivatal által kiállított 90 napot meghaladó tartózkodásra jogosító engedéllyel rendelkeznek)

A zölddel jelölt országokból való beutazás esetén: nincs korlátozás.

A sárgával vagy pirossal jelölt országokból való beutazás esetén: a beutazókat egészségügyi ellenőrzésnek vetik alá:

  • Covid-fertőzés gyanúja esetén: karantén kötelezettség
  • Amennyiben nem áll fent a Covid-fertőzés gyanúja: a beutazó 14 napos házi karanténra kötelezett
  •  A karantén kötelezettség alóli mentesség: Két negatív SARS-CoV-2 teszt felmutatása a belépéskor angol vagy magyar nyelven, amelyek nem régebbiek 5 napnál, és a tesztelések között 48 órás eltérés van.
  • A karantén alatti tesztelés lehetősége: (2 negatív teszt 5 napon belül, 48 órás eltéréssel) 
    • A sárgával jelölt országokból való beutazás esetén: amennyiben az első teszt negatív, úgy a karantén feloldható, azonban a második tesztet is el kell végezni (pozitív eredmény esetén újra karantén)
    • A pirossal jelölt országokból való beutazás esetén: a karantén alóli felmentéshez két teszt szükséges.
    • PCR vizsgálat eredménye 48 órán belül.

Besthetics I.M.C és Exoderm I.M.C – Klinikák minden dolgozóján elvégezzük a Covid-19 tesztet, továbbá ingyenessé tesszük minden műtéti eljárásban résztvevő páciensünk számára is.

GyorsTeszt : CE, MHRA, TÜV és OGYI engedély.
Letölthető ; TÁJÉKOZTATÓ – Engedélyek – CE -EU – Brochure – Video

VIDEO

Kerjuk hogy Foglaljon időpontot előre – csak bejelentkezéssel pontos időpontban fogadunk A koronavírus tesztre. 

Felgyorsítani a vizsgálatokat:
a A letöltött kerdoiv dokumentumot kinyomtatva és kitöltve hozza magával – Ha van rá lehetősége.

kerdoiv letöltése

Kiskorúak: kiskorú személyt tudunk fogadni csak törvényes képviselőjével (szülő/gyám) .

A tesztek eredményéről hivatalos 3 nyelvű : Magyar / Angol / Német Orvosi igazolást adunk.

Jelentkezes : E-mail
Sopron Besthetics I.M.C

Besthetics I.M.C – International Medical Centers

Tel : +36-99-978-703 / +36-99-798-706

Mobil: +36-30-939-44-42

Vitnyédi u. 21 Sopron, 9400 ( A Bejarat – Flandorffer ignác utcából ) Besthetics I.M.C – MITRA DENT Klinikában.

Besthetics I.M.C
Vitnyédi u. 21 Sopron, 9400
A Bejarat – Flandorffer ignác utcából Mitra klinikában
koronavírus teszt

E-mail us